thuis

De tijd vliegt voorbij en ik maak te weinig tijd om hier te schrijven. Nu heb ik weer goede voornemens om dat toch weer regelmatiger te doen.. we zullen zien, wellicht helpt het dat Tom nu weer thuis woont en er waarschijnlijk weer meer dingen op mijn pad komen om over te schrijven. Sinds 2 weken is Tom thuis, hij zou eigenlijk per 1 augustus naar huis komen maar vanwege de sluiting van de groep waren er al meerdere jongeren verhuisd naar een andere locatie of naar huis en kwam Tom met de vraag of hij ook eerder naar huis mocht. Dat vonden wij natuurlijk goed, hij gaf ook duidelijk aan dat het voor hem niet leuk zou zijn als hij daar nog als een van de weinigen zou zijn en ook dat juist diegene waar hij het meeste mee optrok al weg zouden zijn in de laatste weken. Dus zo kwam het dat hij eerder dan gepland hier weer ingetrokken is! Het is nog een beetje rommelig, hier en daar staan nog dozen en tassen die nog moeten worden uitgezocht en uitgepakt. Nu wil ik graag dat het huis opgeruimd is en dat botst soms met Tom’s  ideeën dat zijn spullen precies moeten staan waar hij ze heeft neergezet.  Herhaaldelijk krijg ik dan ook te horen dat hij elke 2 minuten tegen me zegt dat ik zijn spullen moet laten staan en dat ik dat niet doe. We hebben een compromis bereikt dat er spullen in de berging en achter de bank mogen staan en dat ik die ( zo goed mogelijk want ja, ik wil nu eenmaal graag ook stofzuigen en dan moet ik wel eens wat verplaatsen) laat staan. Ik heb ook al geleerd dat er wel over te praten valt als ik weer dingen vind op andere plaatsen maar dat ik dat moet doen voor ik ze verplaats haha! Tom heeft de tijd nodig om alles uit te zoeken en die moet ik hem ook geven. Ik merk ook dat hij flink bezig is, met regelmaat komt er een krat spullen naar beneden die weg mogen en op die manier maakt hij plaats voor datgene wat hij graag wil bewaren. Het is ook lastig om van “ twee “ slaapkamers, een op de groep en een thuis weer een kamer te maken. Maar het gaat hem goed af, hij wil geen hulp en doet stukje bij beetje alles zelf. Tom heeft een jukalille gekocht van het geld dat hij op de groep gespaard had als beloningsgeld. Op die manier heeft hij een leuk aandenken aan de groep. Met regelmaat pingelt hij er op los en leert via internet zichzelf spelen. Het klinkt erg gezellig!

Afgelopen week is Tom op kamp geweest en dat is hem erg goed bevallen. Hij kwam thuis vol verhalen en lijkt een beetje heimwee te hebben naar de gezelligheid van de groep.  Hij deelde ons mede dat hij in de herfst- en meivakantie ook graag met deze groep op vakantie wil gaan haha, we konden niet eens weigeren!Ik vind het erg fijn dat hij dit soort dingen wil ondernemen en dat het hem goed doet. Hij maakt echt grote sprongen naar volwassenheid!

1 reactie op “thuis

  1. Beste Jacqueline,

    Boeiend verhaal en knap geschreven!
    Fijn dat Tom weer thuis is en dat hij grote sprongen naar volwassenheid maakt. Wel weer een hele verandering in huis. Voor Tom, maar ook voor jullie. Heel veel succes!
    Grtjes, Jan

Geef een reactie