Chapeau voor gemeente Heusden

Pgb aanvraag deel 2:

Chapeau voor gemeente Heusden!! We hebben ons in het keukentafelgesprek echt gehoord gevoeld. De dame waar we het gesprek mee hadden heeft zich enorm ingespannen om een passend plan te schrijven. De zorg die Tom nodig heeft is goed verwoord en toegekend. Helaas bleef het probleem bestaan dat wij zelf 20% zouden moeten bijbetalen zoals ik in mijn vorige blog heb uitgelegd. Dat vonden wij niet ok. Manlief is in de telefoon geklommen en heeft de eindverantwoordelijke man bij de gemeente gebeld. Terzijde, waar wij verwachtte dat het een heel gedoe zou worden om diegene te pakken te krijgen bleek het mede door een goed geïnformeerde juffrouw van het algemene telefoonnummer een fluitje van een cent en werd hij al snel door de juiste persoon teruggebeld! Na een korte uitleg vond deze man dat de zorg voor Tom moet worden doorgezet zoals het nu is en vroeg hij om offertes van de zorgverleners. Deze hebben wij opgevraagd en doorgestuurd. Al snel kregen we een prachtige mail met daarin wederom goed verwoord waarom Tom deze zorg nodig heeft. Hij gaf daarbij aan dat het PGB op basis van offertes zal worden toegekend en dat er geen eigen bijdrage zal zijn. Ik kan niet uitleggen hoe enorm blij wij zijn!! Het lijkt nu alsof dit soort aanvragen bij gemeenten gemakkelijk gaan maar dat is zeker niet het geval. Ik ken schrijnende verhalen van ouders met jongeren met soortgelijke problemen waar gemeenten niet meewerken en waar ouders maar een gedeelte van de kosten betaald krijgen. Het is al erg genoeg dat een kind uitvalt in onderwijs en het vraagt veel van ouders om dat op te vangen. Wanneer ouders dan ook nog enorm veel energie moeten stoppen om hun gemeente te overtuigen dat Feniks talent de meest passende oplossing is, gaat dat ten koste van de positieve flow die mensen ervaren omdat hun kinderen eindelijk weer beter in hun vel zitten. Hopelijk volgen veel gemeenten het voorbeeld van Heusden!!

Geef een reactie