PGB perikelen deel 3, WAAR IS HET PGB VAN TOM??

Het is niet te geloven, het PGB van Tom is nog steeds ” kwijt”. Zeker twee dagen per week ben ik, sinds het “kwijt” is, aan het bellen met gemeente Heusden en Zorglokaal. Telkens wordt me beloofd dat ik wordt teruggebeld maar dat gebeurd niet en dus ga ik dan zelf maar weer bellen. Gemeente gaf mij een contactpersoon bij Zorglokaal. Die kreeg ik niet te spreken wist een dame van Zorglokaal mij te vertellen omdat “het niet gebruikelijk is” dat iemand die niet bij gemeente werkt haar te spreken krijgt. Vrijdagmiddag einde van de middag belt deze dame mij op en verontschuldigd zich voor het niet doorverbonden worden door haar collega. Zij bied ook verontschuldigingen aan voor het feit dat het budget van Tom niet bekend is bij de SVB. Zij geeft aan dat gemeente Heusden tegen haar heeft gezegd dat zij de rekeningen zullen gaan betalen. Hoe dat in zijn werk gaat weet zij niet. Zij geeft mij een contactpersoon van onze gemeente ( die ken ik nog niet, wellicht gaat die dan echt iets betekenen?) en spreekt af dat zij alles op alles gaan zetten om het budget zo snel mogelijk bij de SVB te krijgen. Dat kan wel even duren omdat de SVB verwerkingstijd nodig heeft. Zucht…. iedereen wijst uiteraard met het vingertje naar elkaar. Al met al had ik wel een goed gevoel over het gesprek maar het blijft dan nog steeds bij een goed gesprek en het is afwachten of er nu ook daadwerkelijk actie gaat worden ondernomen. Ze heeft me na het gesprek een mail gestuurd met daarin de afspraken die we gemaakt hadden. Daarin stond ook dat zij, zoals ze mij had toegezegd, de contactpersoon bij gemeente die de rekeningen zal gaan betalen zou benaderen en dat diegene begin van deze week contact met mij zou opnemen. Vandaag is het donderdag, dat is geen begin van de week meer in mijn beleving. Dus ik bel met gemeente. De contactpersoon is in overleg er wordt een mail gestuurd met het verzoek of hij mij vandaag terug wil bellen. Om half 5 besluit ik zelf nog maar eens te bellen. Tja, hij is nog steeds in gesprek maar wellicht belt hij later nog. Dus niet. GRRRRR ik begin nu echt mijn geduld te verliezen! In augustus/september heeft de gemeente ons een budget toegekend en nu is het december, dat is 4 maanden verder en niemand kan vertellen waar het geld gebleven is. De rekeningen van de hulpverleners worden al vanaf 1 oktober niet meer betaald! Omdat ik 18 november voor een andere vraag het SVB belde kwam ik er achter dat er geen budget meer was. Gisteren op 9 december valt er een brief in de bus van het SVB met de mededeling dat het budget op is en er vanaf 1 oktober niet meer wordt uitbetaald….. Dus ruim 2 maanden nadat er geen budget meer is krijg ik daar een brief over. Stel dat het echt op zou zijn geweest en geen fout van het Zorglokaal, dan krijg je daar pas 2 maanden later bericht van. Ik eindig zoals ik begonnen ben: het is niet te geloven….

Geef een reactie